Tänk om jag hade gjort så!

Tänk om jag inte hade gjort si eller så! Då hade jag säkert varit mycket lyckligare. Tänk om jag hade hade vågat ta den där chansen för länge sedan! Och tänk om jag hade valt den andra vägen istället, den hade säkert varit både intressantare och roligare att gå. Och tänk så mycket vackert jag hade fått se!

Tänk om, tänk om.... det finns alltid ett ”tänk om”. Men om jag inte hade gjort det jag verkligen gjorde så är det mycket jag inte hade fått vara med om, sånt som jag inte skulle vilja byta mot något. Ett beslut man tar kan starta en serie av händelser. Hade man gjort på något annat sätt så ha hade en helt annan kedja startats. Att veta om det hade varit bättre är omöjligt. Ibland gör man dumma saker, ibland gör man bra saker. I slutänden så märker man nog att de bra sakerna är många många fler, och att det är dem man minns bäst.

Tänk om! Var glad åt det du har! Det finns ingen mening med att ångra sånt som redan har hänt. Om du hade gjort saker och ting annorlunda så skulle du ha gått miste om sånt som du har idag. Vem vet om det hade blivit bättre?

Per - 14 maj 2002

Tillbaka