Väntan

"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" säger ordspråket. Och så kanske det är. Det känns bra att vänta på någonting gott. När man gör det har man ju något att se fram emot.

Men visst kan väntan också bli jobbig om den blir för lång. Till slut tänker man bara på hur mycket man längtar, allting annat förlorar sin betydelse. I sådana situationer kan man kanske vänta för länge.

Om man inte har något att längta till känns livet tråkigare och mindre intressant. Jag längtar igen. Jag har saker att se fram emot. Och jag är glad för det, mycket glad. Nutiden och framtiden är livet, det som var är minnen. Jag har nog faktiskt gjort mig förtjänt av att få vänta och längta.

En annan sak. I dag är det min farfars födelsedag. Men han finns inte längre. Min farfar var en bra man, jag tyckte mycket om honom och jag tänker på honom ganska ofta. Vi föds, vi lever och vi dör, sådan är livets gång. Det gäller att ta vara på den tid vi har. Ta de chanser som kommer, var inte feg! Du kommer inte ångra dig för att du försöker, men du kan komma att ångra dig om du inte gör det.

Per - 6 augusti 2002

Tillbaka