Svart och vitt, rött och blått

Nu har jag röstat.

Verkligheten är inte bara svart och vit eller röd och blå. Jag tycker inte att sossepolitik och moderatpolitik är dåligt, men jag tror heller inte att det är där vi hittar lösningarna för framtiden. Svaren finns ofta någonstans mittemellan. Det är för mycket polarisering i svensk politik, det behöver faktiskt inte handla om höger och vänster.

Jag vill ha en ny regering och en ny majoritet i mitt landsting och i min kommun. Jag vill ha större mitteninflytande i vårt land. Jag vill ha fler politiker som ser helheten: offentligt och privat, stad och landsbygd, individuellt och kollektivt. Där, i mitten, finns de idéer som jag tror på. Lagom och tråkigt? Det kanske kan verka så, men om vi ska kunna bygga ett samhälle för alla, då är det mittenpolitik som gäller.

En annan sak. I dag är det ett år sedan två kapade flygplan kraschade in i World Trade Center i New York. Blodtörstiga terrorister tog tusentals oskyldiga människors liv. Jag tänker på de anhöriga till offren och på alla de människor i världen som lever ständig i skräck för nya attentat. Det är förskräckligt. Och mannen som bär ansvaret går fortfarande fri.

Per - 11 september 2002

Tillbaka