Tusen dagar

"Snälla, ta mig tusen dagar härifrån" går refrängen i en svensk poplåt. Om du skulle få bli tagen tusen dagar härifrån, skulle du då välja att resa framåt eller bakåt i tiden?

De flesta har saker i det förflutna som de skulle vilja ha ogjorda. De flesta ångrar att de inte tog chanser som bjöds eller att de inte tog vara på tiden bättre.
Men samtidigt, om man förflyttar sig bakåt i tiden så måste man göra om en massa saker och återigen genomlida tråkiga och jobbiga stunder som redan är avklarade.

Om man reser framåt skulle man slippa tänka på alla jobbiga saker man har framför sig den närmaste tiden, sådant man vet att man måste göra men som man hela tiden skjuter framför sig.

Men nej, jag skulle inte vilja resa i tiden alls. Om jag blev tvingad skulle jag välja att resa tusen dagar tillbaka. Jag har ingen lust att missa över tre år av mitt liv.

Jag har ingen aning om vad jag gjorde för tusen dagar sedan. Och jag vet inte vad jag kommer att göra tusen dagar in i framtiden. Betydligt mer än tusen dagar har passerat sedan Perssons Pack gjorde låten, det är i alla fall en sak som är säker.

2002 har varit ett speciellt och annorlunda år för mig. Björn, Camilla, Susanna, Markus, Mattias, Helena - Tack! Min familj och många andra vänner - Tack!

Till sist vill jag bara säga att det egentligen är de små sakerna som är det stora. Stora, viktiga saker händer några gånger under en livstid, små saker händer varje dag. Låt inte de små sakerna smyga obemärkta förbi! De är de som avgör om du lever ett rikt liv.

Per - 31 december 2002

Tillbaka