Ett bra år

Myra vid DellenJag har inte skrivit någonting här under hela 2005, så det är väl bäst att jag gör det nu, innan året är slut.

Väldigt länge hade jag tänkt att jag skulle löpträna, men jag hade aldrig kommit igång med det. I år har jag dock äntligen gjort det, och jag har varit med i två halvmaratonlopp. Egentligen så är det inte min förtjänst utan en kompis. Jag utmanade honom i Vasaloppet, men han vägrade att ställa upp. "Jag vet att jag skulle slå dig, jag behöver inte åka", sa han helt seriöst samtidigt som han tuggade på en hamburgare på McDonald’s och tittade ner i bordet. Han var helt omöjlig. Då kom jag att tänka på att han brukade löpträna och frågade om jag fick utmana honom i en halvmara. Det var han med på. Först sprang jag Göteborgsvarvet tillsammans med en annan kompis. Jag var ganska otränad, men överträffade mig själv och fick tiden 2.04. När jag kom hem och berättade det för killen som jag ville utmana så sa han "2.04, ja då lär jag kunna springa på 1.45". Han var lika seriös den här gången. Vi anmälde oss båda till S:t Eriksloppet i Stockholm och möttes där på den stora dagen. Jag gick ut hårt och hade inga krafter kvar efter 17 km. Men jag hade min motståndare bakom mig. Jag gick enbart på vilja sista biten. Jag såg ständigt bilden framför mig av en självgod kille som tuggade i sig en Big Mac. Det var det som fick mig att orka hela vägen in i mål, det var det som fick mig att gå under två timmar och det var framförallt det som fick mig att besegra min kompis. Gissa om jag var nöjd!

Jag har äntligen tagit körkort! Efter två mycket trevliga veckor i Hudiksvall lyckades jag klara uppkörningen. Jag är glad att jag till slut gjorde slag i saken och tog en intensivkurs. Nu har jag beställt en bil som kommer i slutet av februari. Det ska bli skönt att slippa springa till bussen varje morgon. Och att slippa passa tider på minuten. Och att stå och vänta på försenade bussar i minusgrader eller regn. Kollektivtrafiken är viktigt för samhället, men det ska bli skönt att inte längre vara beroende av den. Jag hatar verkligen att missa bussar, och saker som man hatar ska man försöka att undvika om det är möjligt. Jag kommer att köra en etanolbil för att bidra till minskade koldioxidutsläpp. För övrigt kan jag rekommendera Hudiksvalls Trafikskola till alla som vill ta en intensivkurs. Hudiksvall är en bra stad att lära sig att köra bil i.

En annan sak som har hänt i år är att jag har blivit tillsammans med en bra, snäll och trevlig tjej. Jag hade varit singel i över tre år så det var väl kanske dags. Men att vara singel under den här tiden är bland det bästa jag har gjort. Jag har lärt mig mycket och haft väldigt roligt. Jag har byggt en bra grund att stå på i framtiden och det ökar förutsättningarna för att lyckas i det här förhållandet, och i livet. Allt är så mycket bättre nu än det var i början av milleniet.

Bandet som jag har tillsammans med min bror har fått utökning. Vi har tagit med en av våra kusiner och en duktig trummis från Enköping. Jag hoppas att vi kan komma igång med musiken under nästa år och att vi kan bygga en replokal.

Tillsammans med mina två bröder har jag köpt ett fritidsställe vid Dellens strand i hälsingländska Delsbo. Det tillhörde min mormors bror som gick bort för ett år sedan. Läget är väldigt fint, men husen behöver rustas upp. Min morfar och mormor kommer från Delsbo, så det här känns lite som att komma tillbaka till sina rötter. Jag är väldigt nöjd med det här köpet och jag hoppas att vi kommer att få många trivsamma stunder vid Dellen. Det har i alla fall börjat bra.

I aktivitetsväg så har jag anordnat något som jag kallade Kattresan. Det blev en trevlig dag med skattjakt och resa med Lennakatten, trots att regnet öste ner. Halloweenfesten i Tyresta har blivit etablerad och ett 30-tal gäster kom i år igen. Utkädnaderna blir bara bättre för varje år! Nu i december anordnar jag och en kompis 22 stycken julkalenderkvällar. Det är andra året i rad vi har det här evenemanget och väldigt många har varit med, vilket är jättekul.

Ja, det har hänt en del saker i år, även om det hände väldigt mycket mer under comebacken 2002, rekordåret 2003 och det ganska jobbiga 2004. Det är bra att det har lugnat ner sig. Det är en naturlig utveckling. Just nu känns det lagom.

Per - 15 december 2005

Tillbaka