Växande dinosaurier

När jag var i Amerika 1985 fick jag en liten grön dinosaurie i en sån där automat som man man lägger i ett mynt i och vrider om ett vred. Justus påstod att om man lade dinosaurien i vatten så skulle den växa. Han berättade också att de var förbjudna i Sverige eftersom barn kunde svälja dem och de i så fall kunde växa i magen.

Jag var väldigt nyfiken på hur mycket den skulle växa i vatten men jag hade bestämt mig för att ta hem den till Sverige och testa i diskhon i tvättstugan hemma.

Tyvärr så försvann min gröna dinosaurie innan jag hann prova och den kom aldrig tillbaka. Jag har varit lite ledsen över det sen dess.

Av en slump kom jag in på en blogg (Matt:s blogg för övrigt) som visade videoklipp på det här fenomenet: http://mattiasw.com/2011/02/24/magical-african-djungle-beans

Det såg inte särskilt imponerande ut i hans videoupptagning MEN han kallar dinosaurien Dino Sponge och plötsligt har jag fått ett namn på den fascinerande leksaken som försvann för mig för 25 år sedan. Det kommer kunna underlätta min jakt på en ny grön dinosaurie när jag kommer till USA i sommar. Och var så säker, om jag hittar en ska jag lägga den i blöt omgående och absolut inte tjuvhålla på den för att ta med den hem. Tack Matt!