Bigger, Better, Wetter!

I dag har vi varit på Six Flags Hurricane Harbor i Arlington strax utanför Dallas. Jag hade sett fram emot det besöket då alla andra äventyrsbad jag varit på knappt går att jämföra med ett så här stort. Tyvärr förstördes allt av att det var väldigt långa köer till nästan alla åk. Till ett sådant köade jag t.ex. 30 minuter för att få åka i mindre än fem sekunder. Det känns inte riktigt värt det.

Efter ett par sådana åk så slöt jag upp med Per igen och åkte runt i en flera hundra meter lång ström i stället. Det var mer värt det. Mycket mer strömt än andra sådana jag testat. Även vågmaskinen var så klart kraftfullare vilket var kul. Lite trångt bland alla andra människor med sina stora flytanordningar dock.

På det hela taget kändes det först inte riktigt värt det men om man tänker på att det kostar 155 kr om man köper inträdesbiljetten på nätet så är det nog ganska bra ändå. Det finns ändå väldigt mycket att göra och inte bara vattenåkattraktioner heller. Priset är ganska nära vad man får betala på betydligt mindre äventyrsbad i Sverige. Där slipper man dock de extrema köerna.

Per hade för övrigt näst kortast badbyxor på hela anläggning. Och jag hade kortast. Tydligen är klädkoden för killar att man ska ha badbyxor som sträcker sig en bra bit nedanför knäna (och gärna även kalsonger, strumpor och t-shirt). Mina som jag normalt har när jag träningssimmar sträckte sig en liten bit nedanför midjan.

Grand Canyon

De säger att USA är möjligheternas land och en sak jag inte haft möjlighet att göra i Sverige är att flyga helikopter. Någonstans såg jag att det gick att göra det i Las Vegas så jag började kolla lite på om det var möjligt. Jag frågade Per om han flygit någon gång och precis som allt annat med den här resan så hade han naturligtvis gjort det. Två gånger dessutom. Men han är en bra vän och låtsades för min skull att det skulle vara lika kul att göra det en tredje gång och sa således ja när jag frågade om vi ändå skulle ta en tur under vår resa.

Eftersom Grand Canyon ligger så pass nära så går det utflykter med helikopter dit från Las Vegas. Min idé var att försöka hänga på en sådan. Vilken kombination! Helikopter och Grand Canyon! Jag hittade några alternativ och det visade sig att det så klart även går turer från andra ställen så jag valde i stället att lyfta från Grand Canyons flygplats någon dag senare. På det sättet så slipper vi ta dyrbar tid från vår Las Vegas-vistelse. Och häromdagen så fick jag mailet där bokningen bekräftades och kommer om en dryg månad tillsammans med Per glida över vackra Grand Canyon! (Gissar jag. Jag har inte varit vid Grand Canyon tidigare så jag kan egentligen inte säga om det är vackert eller inte men andra verkar säga det och vem är jag att kalla dem lögnare.)

Tidsplanering

I går kväll satt jag i över fyra timmar och räknade på hur mycket tid vår planerade resväg ungefär borde ta. Vi har nämligen varit lite oroliga att vi kanske inte skulle hinna med allt som vi tänkt. Det visade sig tyvärr stämma och vi har bestämt oss för att inte ta samma väg genom Kanada som vi först hade tänkt. Förhoppningsvis ska vi dock hinna med ett lite kortare besök där ändå.

Men det som jag egentligen ville berätta är något roligare och mycket viktigare. Medan jag gick igenom resvägen så behövde jag kolla upp lite vad man bör göra på de olika ställena vi passerar. Dallas t.ex. Där finns det så klart flera saker att göra men framförallt det som troligtvis kommer bli det bästa på hela resan. Jag upptäckte nämligen att de har ett stort äventyrsbad.

I början av det här året var jag och Fredrik till vad som ofta betecknas som Sveriges bästa äventyrsbad, Gustavsvik i Örebro (eventuellt delas topplaceringen med Borlänges Aqua Nova). Jag vill inte riktigt förringa det – det var väldigt bra – men det har nog svårt för att konkurrera med ett äventyrsbad som heter Hurricane Harbor och ligger i Texas. Jag tror likheterna upphör vid att de båda (och Aqua Nova) har en åkupplevelse som heter Black Hole.

Planeringskonferens

Per & Matt planerar5 februari 2011 har vi ägnat åt att lägga upp en plan för vilken väg vi ska ta för att nå New York och vilka ställen vi ska besöka på densamma. Det är bara riktlinjer än så länge men gissningsvis kommer slutresultatet, i alla fall till vissa delar, att likna dagens plan. Förutom att Matt i perioder snöade in på sökande efter veganrestauranger har vi varit produktiva. Vi hade som omväxling inga större problem att enas om de vägval som skulle göras. Google Maps har varit till stor hjälp under dagen även om vi stötte på en och annan bugg. Vi har ännu inte gjort någon uppskattning på om det är rimligt att hinna åka hela denna långa sträcka på 30 dagar. Det finns en viss risk att vissa resmål (t.ex. Washington DC) kommer att behöva bortprioriteras. Den som lever får se.

Casablanca

Humphrey Bogart på Madame Tussauds i LondonI helgen såg jag filmen Casablanca för jag vet inte vilken gång i ordningen (andra eller tredje). Jag fick den på DVD som present av Matt för några år sedan.
Filmen, med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman i huvudrollerna, kom 1942 och utspelar sig i Casablanca, Marocko, under andra världskriget. Men allt är en studioinspelning, gjord av Warner Bros. i Burbank, Kalifornien. Inte för att jag egentligen bryr mig men Matt är en stor filmälskare. Han har sett runt 3000 filmer, många av dem faktiskt inspelade och producerade just i Kalifornien. Jag misstänker att vi kommer besöka Universal Studios och Hollywood när vi ändå har vägarna förbi. Om inte annat för att år 2 i Grim Fandango är inspirerat av Casablanca.

På väg till det förlovade landet

Nu är vi i gång. Matt har satt upp den här sidan och om knappt fem månader beger vi oss till USA. Vi ska åka från väst till öst och vi har mindre än en månad på oss. Det blir en lång bilresa. På den här sidan kommer vi att dela med oss av vår livssituation inför och under resan.

Våra förebilder är Sam & Max. Vi tycker att vi redan är ganska lika dem, och värre kommer det bli ju närmare det förlovade landet vi kommer.

Have fun!