Tidsplanering

I går kväll satt jag i över fyra timmar och räknade på hur mycket tid vår planerade resväg ungefär borde ta. Vi har nämligen varit lite oroliga att vi kanske inte skulle hinna med allt som vi tänkt. Det visade sig tyvärr stämma och vi har bestämt oss för att inte ta samma väg genom Kanada som vi först hade tänkt. Förhoppningsvis ska vi dock hinna med ett lite kortare besök där ändå.

Men det som jag egentligen ville berätta är något roligare och mycket viktigare. Medan jag gick igenom resvägen så behövde jag kolla upp lite vad man bör göra på de olika ställena vi passerar. Dallas t.ex. Där finns det så klart flera saker att göra men framförallt det som troligtvis kommer bli det bästa på hela resan. Jag upptäckte nämligen att de har ett stort äventyrsbad.

I början av det här året var jag och Fredrik till vad som ofta betecknas som Sveriges bästa äventyrsbad, Gustavsvik i Örebro (eventuellt delas topplaceringen med Borlänges Aqua Nova). Jag vill inte riktigt förringa det – det var väldigt bra – men det har nog svårt för att konkurrera med ett äventyrsbad som heter Hurricane Harbor och ligger i Texas. Jag tror likheterna upphör vid att de båda (och Aqua Nova) har en åkupplevelse som heter Black Hole.

Sam & Max Hit the Road har anlänt

Hit the Road kom med postenI dag fick jag Sam & Max Hit the Road med posten. Jag köpte spelet på Tradera av TV-spelsbörsen i torsdags för 99:- inkl. frakt. Det är förvisso 30:- mer än vad det kostade på Webhallen en gång i tiden, men nu är spelet svårare att få tag på. Det handlar förstås om nyutgåvan av originalspelet.

Jag spelade Sam & Max för första gången 1995 då jag fick låna det av min kompis Daniel Rydell, på disketter. Den gången klarade jag det, vi får se om det går lika bra nu. Jag får överväga att ta hit Matt eller alternativt Daniel Rydell om det blir problem. Daniel Rydell skapade för övrigt två egna spel vid namn Line Game och UFO Wars. Även Matt har deltagit i utvecklandet av ett spel; The W.O.I.D. Man kan därmed kalla dem spelexperter.

Karta med resmål

Nu finns en ny sida här på Hit the Road innehållande karta med utmarkerade resmål. Den här kartan kommer med all sannolikhet att förändras innan vi ger oss av. En uppdaterad version kommer du alltid kunna hitta här.

Visa USA 2011 på en större karta

Planeringskonferens

Per & Matt planerar5 februari 2011 har vi ägnat åt att lägga upp en plan för vilken väg vi ska ta för att nå New York och vilka ställen vi ska besöka på densamma. Det är bara riktlinjer än så länge men gissningsvis kommer slutresultatet, i alla fall till vissa delar, att likna dagens plan. Förutom att Matt i perioder snöade in på sökande efter veganrestauranger har vi varit produktiva. Vi hade som omväxling inga större problem att enas om de vägval som skulle göras. Google Maps har varit till stor hjälp under dagen även om vi stötte på en och annan bugg. Vi har ännu inte gjort någon uppskattning på om det är rimligt att hinna åka hela denna långa sträcka på 30 dagar. Det finns en viss risk att vissa resmål (t.ex. Washington DC) kommer att behöva bortprioriteras. Den som lever får se.

Casablanca

Humphrey Bogart på Madame Tussauds i LondonI helgen såg jag filmen Casablanca för jag vet inte vilken gång i ordningen (andra eller tredje). Jag fick den på DVD som present av Matt för några år sedan.
Filmen, med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman i huvudrollerna, kom 1942 och utspelar sig i Casablanca, Marocko, under andra världskriget. Men allt är en studioinspelning, gjord av Warner Bros. i Burbank, Kalifornien. Inte för att jag egentligen bryr mig men Matt är en stor filmälskare. Han har sett runt 3000 filmer, många av dem faktiskt inspelade och producerade just i Kalifornien. Jag misstänker att vi kommer besöka Universal Studios och Hollywood när vi ändå har vägarna förbi. Om inte annat för att år 2 i Grim Fandango är inspirerat av Casablanca.