Coney Island, New York

Jag visste på förhand att jag skulle gilla Coney Island. Det är ett område med en stor sandstrand och ett nöjesfält som härstammar från förr. Det var många tomma ytor efter rivningar och många tomma affärslokaler som skvallrade om att Coney Island en gång har varit mer av allt. Fortfarande finns dock attraktioner kvar, som berg- och dalbanan från 1927 och pariserhjulet från 1920, och så finns en trevlig strandpromenad i trä och ett antal butiker och restauranger, men områdets glansdagar är sedan länge förbi.
Det är som att komma till en annan tid när man kliver av tunnelbanan i Coney Island. Det känns mer som 1940 än 2011. Rätt så häftigt.

Författare: Per

Per Myrsten föddes i Uppsala den 11 augusti 1978. Han har gjort några resor till USA och Canada genom åren men det här blir den första tillsammans med Matt. På gott och ont.

En kommentar till “Coney Island, New York”

Kommentarer är stängda.