Titta in i Sam & Max värld!

Våra förebilder Sam & Max är två av de största äventyrsspelshjältarna genom alla tider. Det finns fem Sam & Max-spel än så länge, ett av dem är outgivet. Här kan du se trailers på vart och ett av dessa spel:
Hit the Road (1993)
Freelance Police (outgivet, 2004)
Save the World (2006-2007)
Beyond Time & Space (2007-2008)
The Devil’s Playhouse (2010)

Som bonus kommer här också en länk till trailern för ett annat fantastiskt äventyrsspel:
Grim Fandango (1997)

Det finns också en wiki-sida för Sam & Max som är väl värd ett besök.

Sam & Max Hit the Road har anlänt

Hit the Road kom med postenI dag fick jag Sam & Max Hit the Road med posten. Jag köpte spelet på Tradera av TV-spelsbörsen i torsdags för 99:- inkl. frakt. Det är förvisso 30:- mer än vad det kostade på Webhallen en gång i tiden, men nu är spelet svårare att få tag på. Det handlar förstås om nyutgåvan av originalspelet.

Jag spelade Sam & Max för första gången 1995 då jag fick låna det av min kompis Daniel Rydell, på disketter. Den gången klarade jag det, vi får se om det går lika bra nu. Jag får överväga att ta hit Matt eller alternativt Daniel Rydell om det blir problem. Daniel Rydell skapade för övrigt två egna spel vid namn Line Game och UFO Wars. Även Matt har deltagit i utvecklandet av ett spel; The W.O.I.D. Man kan därmed kalla dem spelexperter.

I Sam & Max fotspår

USAÄventyrsspelet Sam & Max Hit the Road gavs ut av LucasArts 1993. Det byggde på Steve Purcells seriefigurer som skapats 1987. Under 2006-2010 har nya Sam & Max-spel kommit, uppdelade i episoder. De spelen utvecklas inte av LucasArts, som i princip inte längre jobbar med genren äventyrsspel p.g.a. dålig lönsamhet, utan av Telltale Games i San Rafael, Kalifornien. Telltale grundades av avhoppare från LucasArts för att påbörja produktionen av ett nytt Sam & Max-spel sedan LucasArts valt att inte ge ut Sam & Max Freelance Police 2004.

Inte bara Sam & Max har lämnat LucasArts utan även geniet Tim Shafer, som har medverkat i skapandet av klassiska titlar som The Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle, Full Throttle och inte minst, kronan på verket, Grim Fandango. Efter Grim Fandango startade Shafer Double Fine Productions i San Francisco.

Vi kommer försöka besöka både Double Fine och Telltale, var så säkra. Annars vore vi inte mycket till frilanspoliser.

http://telltalegames.com/samandmax
http://doublefine.com
http://lucasarts.com


På väg till det förlovade landet

Nu är vi i gång. Matt har satt upp den här sidan och om knappt fem månader beger vi oss till USA. Vi ska åka från väst till öst och vi har mindre än en månad på oss. Det blir en lång bilresa. På den här sidan kommer vi att dela med oss av vår livssituation inför och under resan.

Våra förebilder är Sam & Max. Vi tycker att vi redan är ganska lika dem, och värre kommer det bli ju närmare det förlovade landet vi kommer.

Have fun!