Det är tanken som räknas

image

När jag besökte min 92-åriga farmor efter hemkomsten från USA gav hon mig den här träskeden som hon gissningsvis hade köpt på en secondhandbutik. Hon sa att hon skulle ha gett den till mig före resan men glömt bort det. Meningen var att jag och Matt skulle ha använt den när vi var ute och skulle äta något, förslagsvis glass, och inte hade tillgång till sked. Hon motiverade det med att den är så lätt så den är smidig att ha med sig. Som tur var glömde hon som sagt att ge den till mig i tid, men det kan ju bli fler resor.

Matts topp 5

Utan inbördes ordning.

Springa till Hollywoodskylten

Hollywood och Los Angeles var roligt för att det var så många platser där som figurerar i och runt film. Det var kul att gå längs Hollywood Boulevard och se Venice Beach. Men det roligaste var att springa till Hollywoodskylten. Dels för att det blev ett väldigt bra löppass på 14 km med en 30 minuter lång stigning, bitvis väldigt branta backar och vackert väder men också så klart för att jag fick se skylten på bara några meters håll. Att sen under resten av vistelsen i Hollywood kunna titta upp mot skylten och tänka att jag varit där uppe och dessutom sprungit ända dit var en speciell känsla.

Las Vegas

De två troligtvis mest händelserika och galna dagarna i mitt liv är de två dagarna i Las Vegas.

Helikopterturen över Grand Canyon

Jag hade aldrig flygit helikopter tidigare och Grand Canyon verkade vara en bra plats att ta min första tur över. Det var inte ett dåligt val. Troligtvis såg vi mer på den här flygturen än man gör om man stannar med bilen vid varje utsiktsplats längs hela den södra kanten.

New York

Min favoritstad numera. Där finns nästan allt (jag såg tyvärr inga åkattraktioner på toppen av väldigt höga byggnader). De tutar väldigt mycket och är lite hetsiga i trafiken men när man kommit över det så är det en trevlig stad. Nu har jag sett de större sevärdheterna och kan koncentrera mig på resten vid nästa besök.

Maten

I USA har man kommit mycket längre på veganfronten än vi har i Sverige. Det är inte helt ovanligt att man på vanliga restauranger i småstäder ser veganska rätter med t.ex. tofu på menyn och lägger man ner ett par minuter på förslagsvis happycow.net så verkar man hitta till och med helveganska restauranger i i princip alla lite större städer. Där kan man jämföra t.ex. Uppsala som inte har en enda vad jag vet med Flagstaff som inte ens är en hälften så stor stad men hade en veganrestaurang med den godaste burgaren på hela resan (och eventuellt den godaste glassen).

Frukost kl. 18.50

image

Jag skippade frukosten i morse och när vi satt i bilen och klockan var 13 frågade jag Matt om vi skulle stanna och äta lunch. Då visade det sig att det inte skulle bli någon lunch för att han hade ätit en sen frukost. Därmed blev mitt första mål mat i dag klockan 18.50. Jag är ganska bra på att inte äta, men den här frukosten var i senaste laget.

Coin laundry

image

image

Nu är vi i Phoenix och Matt har samlat på sig så mycket tvätt att vi blev tvugna att gå till ett tvätteri. Vi har fått hjälp av en annan tvättande med att komma igång och nu väntar vi på att det ska bli klart. Det kommer bli en sen kväll känns det som.
Före tvätten fick han sin utlovade födelsedagsveganpizza, se inlägg från 13 april 2011.

Blod, svett och tårar. Eller i alla fall onödigt stark mat.

image

image

Man såg hur svetten rann på Matts panna under gårdagens lunch i San Francisco. Den var nämligen hyperstark. Min också, för vi beställde samma. Jag åt dock naturligtvis inte särskilt mycket av maten. På lunchbilden ses bl.a. en avokadosmothie som Matt drack.
På kvällen åt vi på en indisk restaurang i Monterey. Och historien upprepade sig. Matt svettades och snorade och jag kunde inte äta maten.
I dag tog jag det säkra före det osäkra och åt ägg och ris till lunch. Till middag äter vi bröd med jordnötssmör på ett motell i Hollywood. Till det dricker vi vattenmelondryck. Ja ja, over and out.

Hungriga, trötta och uppkopplade

image

Nu har vi nått San Francisco och checkat in på The Monarch Hotel. Matt har slagit igång sin dator och våra telefoner är uppkopplade mot internet tack vare Mikael Bengtson.

Vi är online på Google Talk nu. Om du har en Android-telefon, en iPhone eller Gmail kan du konversera med oss.

Vi är trötta men även hungriga så vi måste hitta mat innan vi kan sova.

Root beer

Root beer är en traditionell amerikansk dryck som smakar ungefär som Jenka-tuggummi eller tandkräm. Jag lovar härmed att bjuda Matt på en sådan vid lämpligt tillfälle under resan. Jag återkopplar när så har skett.
Är man lite mer bekväm av sig kan läskedrycken även inhandlas på ICA Örsundsbro för tio kronor. Det gjorde vår prao-elev Anna i dag.