New York City

image

Nu har vi lämnat in hyrbilen på Newarks flygplats och betalat $274 i envägsavgift. Vi skulle egentligen ha lämnat den på eftermiddagen den 19 juli men nu blev det istället på morgonen den 17 juli. Det innebär att vi får mer tid i resans sista stad, New York. Eftersom vi har lagt till dagar här vid två olika tillfällen så kommer vi behöva bo på tre olika hotell. Nu har vi checkat in på Pennsylvania Hotel mittemot Madison Square Garden. För att lyckas med det var vi tvugna att köa i 45 minuter. Hotellrummet är litet och slitet och utsikten obefintlig. Läget och priset (761 kronor för en natt) är mycket bra.
Matt och jag är själva nu igen sedan Rachel gett sig av till Long Island.

Dallas, Texas

Till intromusiken till tv-serien Dallas rullade vi för en stund sedan in i staden med samma namn. Det kändes storslaget.
Nu har vi checkat in på hotellet The Adolphus från år 1912. Efter några nätter på lågbudgetmotell kostade vi på oss fyrstjärnigt boende i centrala Dallas. 719 kronor per natt känns dessutom överkomligt och prisvärt. Hotellet är väldigt fint.

Videoklipp från vår entré i Dallas

Sämsta boendet hittills

image

I Deming, New Mexico, sov vi i natt. New Mexico har till skillnad från Arizona sommartid så vi förlorade en timme och kom till Deming Motel efter midnatt.
Vi har haft tur med våra boenden hittills men det här var verkligen inte bra. Rummet var det trängsta hittills, för första gången fick vi inget schampo, sängarna och kuddarna var hårda, kylskåpet lät illa. Det värsta av allt var emellertid att trafiken gick nära och väggarna var papperstunna. Det var en hel del tung trafik under natten och även flera tutande fordon. Det var svårt att sova på Deming Motel, minst sagt.
Klockan 10.58 ringde de från receptionen och meddelade att vi hade två minuter på oss att checka ut (!) och vi hann precis.
Man får väl vad man betalar för. 304 kronor är den lägsta summa vi har betalat för en motellnatt hittills.

Amerikas lekplats

Jag ska vara helt uppriktig. Jag ville inte åka till Las Vegas. Jag var helt enkelt ointresserad av den staden. När Matt sa att vi skulle dit kändes det främst som en onödig omväg. Men jag sa inte emot förstås. ”Dit Matt går går också jag”, tänkte jag.

Nyss ringde jag till Las Vegas och bokade hotell. Och jag har ändrat mig helt. Las Vegas är ett av de resmålen jag ser fram emot allra mest att komma till.

Det blir två nätter på Mirage, som inte bara är ett hotell utan en hel värld av nöjen. Eller vad sägs om casino, underhållning i världsklass, butiker, pooler, barer, restauranger, nattklubbar, spa, delfinarium, akvarium och till och med en konstgjord vulkan?!

Inte nog med det. Vi har bokat biljetter till Love med Cirque du Soleil med låtar av The Beatles. Cirque du Soleil är en av världens främsta grupper inom nycirkus. Showen har spelats på Mirage sedan 2006, samma år som albumet med musiken från föreställningen släpptes. Jag lade fram förslaget om Love lite försiktigt för Wabo via Google Talk för någon månad sedan. Han tyckte med all rätt att det var dyrt och ville fundera på saken. Men när han såg att det var Cirque du Soleil så blev det annat ljud i skällan. Han berättade att Cirque du Soleil ofta nämns i filmer. Då förstod jag att det skulle gå vägen.

När jag köpte skivan Love i slutet av 2006 trodde jag förstås aldrig att jag skulle få åka till Las Vegas och se showen, men nu, mer än fyra år senare, ser det ut som att det faktiskt kommer att hända.

Priset för två nätter på Mirage och biljetter till Love blev $472. Det är 2918:- med dagens dollarkurs, 6,18. 6,18 förresten, det är den lägsta dollarkursen på väldigt, väldigt länge.

Matt vill för övrigt skjuta och åka NASCAR-bil i Las Vegas. Det första känns ointressant, det andra ska visst vara väldigt dyrt. Men på samma sätt som jag ändrade uppfattning om Las Vegas-besöket kan jag säkert ändra mig om det där också.

Första hotellet bokat

Vi har pratat om att vi måste blanda hotellvistelser med motell och campingplatser för att göra resan så prisvärd som möjligt. Förmodligen köper vi ett tält i San Francisco.

Nu i kväll har vi i alla fall bokat vårt första hotell, det tvåstjärniga The Monarch Hotel i San Francisco. Det ligger på 1015 Geary Street i stadens teaterdistrikt. Naturligtvis finns en spårvagnsstation i närheten så att man kan ta sig till andra intressanta platser, t.ex. spårvagnsmuséet. Vi kommer bo på det här hotellet 24-27 juni 2011. Om vi inte avbokar, vill säga.

Priset är $86 per natt för ett tvåbäddsrum, vilket blir 545 kronor med dagens dollarkurs, 6,33.