Det är tanken som räknas

image

När jag besökte min 92-åriga farmor efter hemkomsten från USA gav hon mig den här träskeden som hon gissningsvis hade köpt på en secondhandbutik. Hon sa att hon skulle ha gett den till mig före resan men glömt bort det. Meningen var att jag och Matt skulle ha använt den när vi var ute och skulle äta något, förslagsvis glass, och inte hade tillgång till sked. Hon motiverade det med att den är så lätt så den är smidig att ha med sig. Som tur var glömde hon som sagt att ge den till mig i tid, men det kan ju bli fler resor.

Allting har ett slut

image

Vi har sett slutet på sagan om Harry Potter i kväll med imax och 3D och grejer. Matt fixade.
Den första Harry Potter-filmen jag såg var tvåan. Det var 2002 i en biosalong på Azorerna med Justus, Erik och Olle. Sen har jag sett filmerna med olika personer genom åren ibland på bio, ibland på DVD, de flesta med Emelie. Det är häftigt att skådespelarna i huvudsak har varit desamma sedan första filmen och att vissa var barn när det började och är vuxna nu.
Bara en kunde leva, var det sagt. Jag hade lyckats undvika att få reda på utgången från att den sjunde boken kom ut tills alldeles nyligen, då vi var på hotellrummet i Hollywood och Matt visade ett YouTube-klipp som avslöjade hur det slutade. Nära skjuter ingen hare, men trots att jag visste så var filmen klart sevärd.
Det känns lite vemodigt att det är över men allting har ett slut. God natt!

Frukost kl. 18.50

image

Jag skippade frukosten i morse och när vi satt i bilen och klockan var 13 frågade jag Matt om vi skulle stanna och äta lunch. Då visade det sig att det inte skulle bli någon lunch för att han hade ätit en sen frukost. Därmed blev mitt första mål mat i dag klockan 18.50. Jag är ganska bra på att inte äta, men den här frukosten var i senaste laget.

Grand Canyon

I dag har vi flugit helikopter, jag för första gången och Per för tredje, och det över Grand Canyon. GPS:en lurade ut oss på grusvägar när vi skulle till flygplatsen och sa att vi var framme när vi stod mitt i ingenstans. Som tur var hade jag fått upp Per i svinottan så vi hann precis till att säkerhetsvideon skulle visas på den riktiga flygplatsen.

På vägen från den felaktiga flygplatsen till den riktiga så började det åska och det kändes som att det skulle bli som när de ställde in alla attraktioner uppe på Stratosphere Tower. Vi lyckades dock åka ifrån regnet och blixtarna som kom till Grand Canyon först precis efter vi landat med helikoptern.Grand Canyon är väldigt vackert och det var kul att få se det ovanifrån. På vägen från flygplatsen till Flagstaff där vi sover i natt så åkte vi längs med kanten i kanske en timme och stannade ett par gånger för att även se det från den positionen. Då hade ovädret dock dragit in ordentligt och det ösregnade stundtals. Per lyckades trots det få till några väldigt fina bilder plus att vi fick se några vilda djur.


Ett tips för besöket till Grand Canyon är att åka dit på dagen. Vi provade både det och efter att det hade blivit mörkt och det senare var inte att rekommendera. Man såg ingenting.

Sandslott

image

Per tar varje tillfälle han kan för att bygga sandslott så när vi passerade en strand på väg mot Golden Gate-bron satte han sig på huk och påbörjade en ny konstruktion. Han blev dock ivägjagad av vågorna innan han hann helt klart. Förhoppningsvis får han fler chanser under vår resa.