I Sam & Max fotspår

USAÄventyrsspelet Sam & Max Hit the Road gavs ut av LucasArts 1993. Det byggde på Steve Purcells seriefigurer som skapats 1987. Under 2006-2010 har nya Sam & Max-spel kommit, uppdelade i episoder. De spelen utvecklas inte av LucasArts, som i princip inte längre jobbar med genren äventyrsspel p.g.a. dålig lönsamhet, utan av Telltale Games i San Rafael, Kalifornien. Telltale grundades av avhoppare från LucasArts för att påbörja produktionen av ett nytt Sam & Max-spel sedan LucasArts valt att inte ge ut Sam & Max Freelance Police 2004.

Inte bara Sam & Max har lämnat LucasArts utan även geniet Tim Shafer, som har medverkat i skapandet av klassiska titlar som The Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle, Full Throttle och inte minst, kronan på verket, Grim Fandango. Efter Grim Fandango startade Shafer Double Fine Productions i San Francisco.

Vi kommer försöka besöka både Double Fine och Telltale, var så säkra. Annars vore vi inte mycket till frilanspoliser.

http://telltalegames.com/samandmax
http://doublefine.com
http://lucasarts.com


Root beer

Root beer är en traditionell amerikansk dryck som smakar ungefär som Jenka-tuggummi eller tandkräm. Jag lovar härmed att bjuda Matt på en sådan vid lämpligt tillfälle under resan. Jag återkopplar när så har skett.
Är man lite mer bekväm av sig kan läskedrycken även inhandlas på ICA Örsundsbro för tio kronor. Det gjorde vår prao-elev Anna i dag.

Telefondisplaybakgrund blir utflyktsmål

Linksys-telefonGolden Gate-bron utanför San Francisco var världens längsta hängbro när den invigdes år 1937. Den ritades av den tysk-amerikanske ingenjören Joseph Baermann Strauss som nu står staty intill bron. Stålbalkarna tillverkades på den amerikanska östkusten och transporterades med båt till San Francisco, via Panamakanalen. I dag bestämde jag och Matt oss för att besöka bron när vi kommer till Kalifornien med anledning av att jag har den som bakgrund på min kontorstelefon samt att Matt aldrig sett en så berömd bro i hela sitt liv med undantag för Tower Bridge i London som han har sett på håll.

Vem kommer först till New York?

Jag kom på att jag borde ha startat resan i San Francisco och Matt i New York och så kunde vi ha mötts halvvägs, t.ex. i Dallas. Tydligen hade vi dock köpt biljetter som inte går att boka om så Matt föreslog att vi istället tävlar om vem som först kan ta sig från San Francisco till New York. Vi ska försöka sätta upp en sajt från utlandet så att ni kommer kunna spela på er favorit. Matt kommer ge 13 gånger pengarna, kan jag avslöja.

Från mobil enhet

image

Jag skriver nu på min mobiltelefon för att testa WordPress-applikationen för Android. Det är huvudsakligen på det viset vi avser uppdatera den här sidan när vi befinner oss i USA.

Vad ska vi ha för bil där borta? Chevrolet Corvette 1962? Ja, kanske.

På väg till det förlovade landet

Nu är vi i gång. Matt har satt upp den här sidan och om knappt fem månader beger vi oss till USA. Vi ska åka från väst till öst och vi har mindre än en månad på oss. Det blir en lång bilresa. På den här sidan kommer vi att dela med oss av vår livssituation inför och under resan.

Våra förebilder är Sam & Max. Vi tycker att vi redan är ganska lika dem, och värre kommer det bli ju närmare det förlovade landet vi kommer.

Have fun!