Amerikas lekplats

Jag ska vara helt uppriktig. Jag ville inte åka till Las Vegas. Jag var helt enkelt ointresserad av den staden. När Matt sa att vi skulle dit kändes det främst som en onödig omväg. Men jag sa inte emot förstås. ”Dit Matt går går också jag”, tänkte jag.

Nyss ringde jag till Las Vegas och bokade hotell. Och jag har ändrat mig helt. Las Vegas är ett av de resmålen jag ser fram emot allra mest att komma till.

Det blir två nätter på Mirage, som inte bara är ett hotell utan en hel värld av nöjen. Eller vad sägs om casino, underhållning i världsklass, butiker, pooler, barer, restauranger, nattklubbar, spa, delfinarium, akvarium och till och med en konstgjord vulkan?!

Inte nog med det. Vi har bokat biljetter till Love med Cirque du Soleil med låtar av The Beatles. Cirque du Soleil är en av världens främsta grupper inom nycirkus. Showen har spelats på Mirage sedan 2006, samma år som albumet med musiken från föreställningen släpptes. Jag lade fram förslaget om Love lite försiktigt för Wabo via Google Talk för någon månad sedan. Han tyckte med all rätt att det var dyrt och ville fundera på saken. Men när han såg att det var Cirque du Soleil så blev det annat ljud i skällan. Han berättade att Cirque du Soleil ofta nämns i filmer. Då förstod jag att det skulle gå vägen.

När jag köpte skivan Love i slutet av 2006 trodde jag förstås aldrig att jag skulle få åka till Las Vegas och se showen, men nu, mer än fyra år senare, ser det ut som att det faktiskt kommer att hända.

Priset för två nätter på Mirage och biljetter till Love blev $472. Det är 2918:- med dagens dollarkurs, 6,18. 6,18 förresten, det är den lägsta dollarkursen på väldigt, väldigt länge.

Matt vill för övrigt skjuta och åka NASCAR-bil i Las Vegas. Det första känns ointressant, det andra ska visst vara väldigt dyrt. Men på samma sätt som jag ändrade uppfattning om Las Vegas-besöket kan jag säkert ändra mig om det där också.

Författare: Per

Per Myrsten föddes i Uppsala den 11 augusti 1978. Han har gjort några resor till USA och Canada genom åren men det här blir den första tillsammans med Matt. På gott och ont.