Ett fullkomligt galet hus

1998 var jag i Kalifornien med familjen. Jag hade läst om Winchester Mystery House i San José i en guidebok och när jag fick se en skylt vid motorvägen med just den texten föreslog jag att vi skulle åka dit. Det gjorde vi men vi kom dit precis när de stängde.
Jag har med mig samma guidebok (från 1991) på den här resan och den här gången hann vi till huset innan de stängde för dagen. Vi tog en guidad tur där. Huset är otroligt speciellt och saknar motstycke. En stenrik änka ritade det och lade ständigt till nya rum p.g.a. oron för andar. Detta inträffade runt förra sekelskiftet. Sedan 1923 har huset varit öppet för allmänheten.
Det var kul att se det speciella huset men $30 är en för hög inträdesavgift. Alcatraz, inklusive båtresa, var billigare. Hur som helst, nu är det gjort, 13 år senare.

Författare: Per

Per Myrsten föddes i Uppsala den 11 augusti 1978. Han har gjort några resor till USA och Canada genom åren men det här blir den första tillsammans med Matt. På gott och ont.