Universal Studios

I dag har vi haft en heldag på Universal Studios. Per hade naturligtvis redan varit där någon gång på nittiotalet men för mig var det första gången och jag var spänd av förväntan. Eftersom vi är rika österlänningar på besök här i Amerika så använde vi våra pengar för att få förmåner som lokalinnevånarna normalt inte har råd med. Det började med parkeringen där man kunde välja att stå långt bort för ett pris och nära ingången för ett högre. Naturligtvis valde vi det senare och hamnade därför på Frankenstein-parkeringen.

Inträdet till parken följde samma mönster och vi hade skaffat oss ett Front of Line-pass för 50 dollar extra per person ($70 fr.o.m. 1 juli). Som namnet antyder så gjorde det att vi fick gå före köerna i en egen fil. I stället för 40 eller 50 minuters kö så tog det 5 minuter för oss från att bestämma oss för en attraktion till att vi satt på plats, och det är ingen överdrift. Lite smutsigt kändes det när man gick förbi de långa köerna men det var väl spenderade pengar och hade vi inte köpt passen så hade vi nog bara hunnit med kanske en tredjedel av vad vi gjorde nu vilket hade känts trist.

Vi är båda överens om att det bästa var Studio Tour med King Kong 360 3D. Man fick åka runt i vagnar bland Universals olika movie sets (jag verkar redan ha börjat tappat svenska ord) med guiden Marcello som berättade vad de användes till. T.ex. så fick vi åka på Wisteria Lane för er som känner igen det. Det bästa under den turen var dock King Kong-segmentet där det spelades upp en 3D-film runt vagnarna på ett väldigt bra sätt där King Kong slogs med dinosaurier samtidigt som vagnen skakade på ett passande vis.

Om vi hade fått stå i alla köer hade det mesta inte känts värt det (t.ex. Jurassic Park eller The Mummy som var bra men för korta) men med våra Front of Line-pass så behövde åken inte väga upp någon kötid och kändes därför bättre totalt sett. Universal Studios är ett ganska roligt ställe men likt Per väntar jag nog ett tag mellan gångerna.

Författare: Matt

Mattias Wallander föddes i Enköping den 13 april 1979 och har aldrig varit hemifrån längre än en vecka. Det här blir hans första resa utanför Europa.