Grand Canyon

I dag har vi flugit helikopter, jag för första gången och Per för tredje, och det över Grand Canyon. GPS:en lurade ut oss på grusvägar när vi skulle till flygplatsen och sa att vi var framme när vi stod mitt i ingenstans. Som tur var hade jag fått upp Per i svinottan så vi hann precis till att säkerhetsvideon skulle visas på den riktiga flygplatsen.

På vägen från den felaktiga flygplatsen till den riktiga så började det åska och det kändes som att det skulle bli som när de ställde in alla attraktioner uppe på Stratosphere Tower. Vi lyckades dock åka ifrån regnet och blixtarna som kom till Grand Canyon först precis efter vi landat med helikoptern.Grand Canyon är väldigt vackert och det var kul att få se det ovanifrån. På vägen från flygplatsen till Flagstaff där vi sover i natt så åkte vi längs med kanten i kanske en timme och stannade ett par gånger för att även se det från den positionen. Då hade ovädret dock dragit in ordentligt och det ösregnade stundtals. Per lyckades trots det få till några väldigt fina bilder plus att vi fick se några vilda djur.


Ett tips för besöket till Grand Canyon är att åka dit på dagen. Vi provade både det och efter att det hade blivit mörkt och det senare var inte att rekommendera. Man såg ingenting.

Författare: Matt

Mattias Wallander föddes i Enköping den 13 april 1979 och har aldrig varit hemifrån längre än en vecka. Det här blir hans första resa utanför Europa.