I Sam & Max fotspår

USAÄventyrsspelet Sam & Max Hit the Road gavs ut av LucasArts 1993. Det byggde på Steve Purcells seriefigurer som skapats 1987. Under 2006-2010 har nya Sam & Max-spel kommit, uppdelade i episoder. De spelen utvecklas inte av LucasArts, som i princip inte längre jobbar med genren äventyrsspel p.g.a. dålig lönsamhet, utan av Telltale Games i San Rafael, Kalifornien. Telltale grundades av avhoppare från LucasArts för att påbörja produktionen av ett nytt Sam & Max-spel sedan LucasArts valt att inte ge ut Sam & Max Freelance Police 2004.

Inte bara Sam & Max har lämnat LucasArts utan även geniet Tim Shafer, som har medverkat i skapandet av klassiska titlar som The Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle, Full Throttle och inte minst, kronan på verket, Grim Fandango. Efter Grim Fandango startade Shafer Double Fine Productions i San Francisco.

Vi kommer försöka besöka både Double Fine och Telltale, var så säkra. Annars vore vi inte mycket till frilanspoliser.

http://telltalegames.com/samandmax
http://doublefine.com
http://lucasarts.com


Författare: Per

Per Myrsten föddes i Uppsala den 11 augusti 1978. Han har gjort några resor till USA och Canada genom åren men det här blir den första tillsammans med Matt. På gott och ont.