Släpp hästarna fria!

I slutet av det här inlägget kommer en brasklapp. Matt hittade en reklamfilm för Dodge Charger och blev såld på bilen. Jag har därför bokat den åt honom i 26 dagar i juni/juli. Tanken är enkel, det är den här bilen vi ska spendera vår sommar i. Den ska ta oss längs Kaliforniens kust, genom Grand Canyon, genom öknen, till Mempis, till Washington och till New York. Kanske till och med till Niagarafallen.

Att välja rätt bil var en svår balansgång. Bränslesnål för miljön och plånboken, rejäl och stabil för komforten. Eftersom vi ska sitta i den i hundratals timmar kändes valet av bil viktigt. Ett krångligare alternativ hade varit att köpa en bil och kanske ta med hem, men det avstod vi från.

6605 kronor och 40 öre blev priset. Det blir 254 kronor per dag. Då ingår en full tank, stöldförsäkring, fria mil och att vi båda får köra bilen (vilket behövs nu när vi inte har med oss Fredrik Henriksson som vi annars säkert hade kunnat lura att köra själv). Dollarkursen är i skrivande stund 6,29.

Nu återstår att se om vi kan åka från San Francisco till New York på 26 dagar och dessutom hinna med avstickaren till Niagarafallen på slutet. Bilen ska lämnas in 19 juli 2011 och sedan har vi några dagar i New York City innan vi flyger hem till Sverige.

Här kommer brasklappen. Jag har bokat en ”Dodge Charger eller liknande”. Är t.ex. Ford Focus liknande? Hoppas inte.

Edit: Det visade sig att envägshyra tillkommer. Här reder vi ut begreppen.

Författare: Per

Per Myrsten föddes i Uppsala den 11 augusti 1978. Han har gjort några resor till USA och Canada genom åren men det här blir den första tillsammans med Matt. På gott och ont.

En kommentar till “Släpp hästarna fria!”

Kommentarer inaktiverade.