Nya bud på hyrbilsfronten

Glöm allt jag skrev om hyrbil i fredags! Det var tydligen bara ett aprilskämt. Bokningen jag gjorde hade inte gått fram. På sajten ebilhyra.se ser man heller inte vad envägsavgiften är, alltså avgiften man betalar för att lämna bilen på ett annat ställe än man hämtar den, och man ser inte vilket uthyrningsbolag man bokar med. National har den lägsta avgiften bland de stora bolagen, $250. Den näst billigaste tar $500. Detta begränsade oss i vårt sökande efter hyrbil och det krånglade till det eftersom man som sagt inte kan se på ebilhyra.se vilket bolag man bokar med. Att boka direkt på Nationals hemsida är inte att tänka på eftersom det är mycket dyrare. mrjet.se är en annan sida man kan använda för bokning. Den visar tydligt vilka bolag man bokar med och vad envägsavgiften är, men så vitt jag kunde bedöma var priserna i det här fallet något högre där.

Som läget är nu så har vi bokat en Chevrolet Impala eller liknande från 26 juni-19 juli 2011. Priset blev 6902:- inklusive full tank och extra förare men exklusive envägsavgiften på $250. Vi hämtar bilen inne i San Francisco och lämnar den på Newarks flygplats utanför New York. Vi valde Newark eftersom den ligger på rätt sida om New York och eftersom det kan ha blivit något billigare då Newark ligger i New Jersey och inte i New York. Det sista var ett antagande från kundtjänsten på ebilhyra.

Vi hoppas att Dodge Charger är liknande Chevrolet Impala för vi vill hellre ha en sådan. Det sista kapitlet angående hyrbil är säkert inte skrivet än. Vi hinner nog ändra oss ett par gånger till innan den 26 juni.

Författare: Per

Per Myrsten föddes i Uppsala den 11 augusti 1978. Han har gjort några resor till USA och Canada genom åren men det här blir den första tillsammans med Matt. På gott och ont.

En kommentar till “Nya bud på hyrbilsfronten”

Kommentarer inaktiverade.