Grand Canyon

De säger att USA är möjligheternas land och en sak jag inte haft möjlighet att göra i Sverige är att flyga helikopter. Någonstans såg jag att det gick att göra det i Las Vegas så jag började kolla lite på om det var möjligt. Jag frågade Per om han flygit någon gång och precis som allt annat med den här resan så hade han naturligtvis gjort det. Två gånger dessutom. Men han är en bra vän och låtsades för min skull att det skulle vara lika kul att göra det en tredje gång och sa således ja när jag frågade om vi ändå skulle ta en tur under vår resa.

Eftersom Grand Canyon ligger så pass nära så går det utflykter med helikopter dit från Las Vegas. Min idé var att försöka hänga på en sådan. Vilken kombination! Helikopter och Grand Canyon! Jag hittade några alternativ och det visade sig att det så klart även går turer från andra ställen så jag valde i stället att lyfta från Grand Canyons flygplats någon dag senare. På det sättet så slipper vi ta dyrbar tid från vår Las Vegas-vistelse. Och häromdagen så fick jag mailet där bokningen bekräftades och kommer om en dryg månad tillsammans med Per glida över vackra Grand Canyon! (Gissar jag. Jag har inte varit vid Grand Canyon tidigare så jag kan egentligen inte säga om det är vackert eller inte men andra verkar säga det och vem är jag att kalla dem lögnare.)

Författare: Matt

Mattias Wallander föddes i Enköping den 13 april 1979 och har aldrig varit hemifrån längre än en vecka. Det här blir hans första resa utanför Europa.

En kommentar till “Grand Canyon”

  1. Lyxigt! Vi ville också åka helikopter över Grand Canyon när vi var där för två år sedan, men det var värsta regn- och åskvädret, så det blidde inget av med det, snyft! Hoppas ni får bättre väder så att er utflykt blir av, jag tror det kommer bli jättehäftigt!

Kommentarer är stängda.