Spökstaden Calico

I närheten av Barstow, mellan Los Angeles och Las Vegas ligger en f.d. gruvstad som heter Calico. Den grundades 1881 och hade som mest 1500 invånare. I början på 1900-talet övergavs staden p.g.a. fallande priser på silver. Under många år låg den öde men på 1950-talet började man återställa den. Vissa byggnader är kvar sen 1800-talet, men mycket är återskapat. Man kallar den spökstad för att den är övergiven och för att ingen bor där men den är inte särskilt spöklik eftersom husen innehåller butiker, restauranger, barer m.m. Jag och Matt klev t.ex. in på en saloon och beställde varsin sarsaparilla (gammaldags rootbeer).
Vi kan rekommendera Calico starkt. Staden är speciell och intressant. Det är en häftig känsla att gå omkring där bland husen och gruvorna. Även kyrkogården strax nedanför staden är värd ett besök. Inträdesavgiften är $6 för vuxna. Klart prisvärt.

Författare: Per

Per Myrsten föddes i Uppsala den 11 augusti 1978. Han har gjort några resor till USA och Canada genom åren men det här blir den första tillsammans med Matt. På gott och ont.

En kommentar till “Spökstaden Calico”

Kommentarer är stängda.