Casablanca

Humphrey Bogart på Madame Tussauds i LondonI helgen såg jag filmen Casablanca för jag vet inte vilken gång i ordningen (andra eller tredje). Jag fick den på DVD som present av Matt för några år sedan.
Filmen, med Humphrey Bogart och Ingrid Bergman i huvudrollerna, kom 1942 och utspelar sig i Casablanca, Marocko, under andra världskriget. Men allt är en studioinspelning, gjord av Warner Bros. i Burbank, Kalifornien. Inte för att jag egentligen bryr mig men Matt är en stor filmälskare. Han har sett runt 3000 filmer, många av dem faktiskt inspelade och producerade just i Kalifornien. Jag misstänker att vi kommer besöka Universal Studios och Hollywood när vi ändå har vägarna förbi. Om inte annat för att år 2 i Grim Fandango är inspirerat av Casablanca.

Författare: Per

Per Myrsten föddes i Uppsala den 11 augusti 1978. Han har gjort några resor till USA och Canada genom åren men det här blir den första tillsammans med Matt. På gott och ont.