Land of the free

image

image

Efter att ha köat länge lyckades vi komma ombord på en båt som tog oss till Liberty Island där världens kändaste staty, Frihetsgudinnan, finns. Liberty Island är fin och statyn är en mäktig symbol för frihet. Matt hade dock trott att den skulle vara större än den var.
Därefter gick båten vidare till Ellis Island där vi besökte Immigrationsmuseet.
När vi kom till Manhattan igen gick vi till Wallstreet, tjuren, New York-börsen och slutligen World Trade Center som håller på att återuppbyggas.
Nu bor vi en natt på Milford Plaza, som utan att glänsa är ett par klasser bättre än Pennsylvania Hotel (ett par klasser dyrare också). Förhoppningsvis har vi dock lyckats spara det bästa hotellet till sist. Den som lever får se.

Författare: Per

Per Myrsten föddes i Uppsala den 11 augusti 1978. Han har gjort några resor till USA och Canada genom åren men det här blir den första tillsammans med Matt. På gott och ont.